کاربرد سود پرک در صنایع مختلف
سود پرک ماده ای شیمیایی و قلیایی است که واکنش پذیری بسیار بالایی با مواد مختلف دارد و به همین دلیل در بسیاری از صنایع مختلف کاربرد دارد. سدیم هیدروکسید جزو قوی ترین مواد بازی موجود در دنیاست که توانایی انحلال بسیار بالایی دارد، مثل اسیدهای قوی خاصیت خورندگی بالایی دارد، به این صورت که قوطی آلومینیومی نوشابه را می تواند در خود حل کند.
مهم ترین موارد استفاده سود پرک
پزشکی و داروسازی
محصولات شوینده و ضد عفونی کننده
تولید مواد شیمیایی
خمیرکاغذ و تولید کاغذ
سلفون و ابریشم مصنوعی
استخراج آلومینیوم
صابونسازی
پارچه
تولید نفت و صنعت پالایش
استفاده بهجای سودا اش
سوختهای تجدید پذیر
کاربرد سود پرک در تولید مواد شیمیایی
در صنایع شیمیایی حدود 40 درصد از سود کاستیک تولیدی بهعنوان یک ماده اولیه و پایه برای تولید بسیاری از مواد شیمیایی مصرف میشود.
کاربرد سود پرک در محصولات شوینده و ضد عفونی کننده
کاستیک سودا در تولید صابون و مواد شوینده مختلف دارای کاربردهای گوناگون صنعتی و خانگی هست. وایتکس یا همان محلول سفید کننده از ترکیب کلر و سود پرک ساخته می شود. محلول های لوله باز کن و ماده جامد لوله باز کن که به آن چنته هم گفته می شود همان سود پرک است که با حل کردن چربی های موجود در مسیر آب به باز شدن لوله ها کمک می کند.
کاربرد سود پرک در پزشکی و داروسازی
سود پرک در ساخت بسیاری از مواد دارویی، از جمله مسکن ها، آسپرین و داروهای انعقاد خون کاربرد دارد. درصد خلوص سود پرک کاربردی در این صنایع معمولا بالاست و با انواع صنعتی تفاوت دارد.
کاربرد سود پرک در خمیر کاغذ و کاغذ سازی
سود پرک در صنعت کاغذ سازی برای حذف اولیه جوهر از کاغذهای باطله به فراوانی استفاده می شود. علاوه بر این در تولید کاغذ هم کاربرد دارد. خمیر کاغذ تولید شده به روش سولفات و سولیفت از طریق حذف ترکیبات لیگنین با استفاده از سود مایع خالص سازی می شود. همچنین در بعضی کارخانه هایی که از فرایند کرافت برای تولید کاغذ استفاده می کنند، از سود مایع استفاده می شود.
سود پرک در صنایع دیگر مثل سلفون و ابریشم مصنوعی، استخراج آلومینیوم، صابون سازی، پارچه، تولید نفت و صنعت پالایش کبه فراوانی استفاده می شود.